یلدا و یلداها ... #سید_محمدصادق_علم_الهدی

 

? معتقدم باید آداب و رسوم ملی را که اهرم‌های فرهنگی قدرتمند یک ملّت محسوب می‌شوند و در طول قرون متمادی، در اعماق فرهنگ مردم، ریشه دوانده‌اند ـ مغتنم شمرد و آنها را به محملی برای فضایل و کمالات انسانی و الهی تبدیل کرد.

? به نظر من اتخاذ موضع سلبی یا بی‌تفاوتی در قبال آداب و رسوم حسنه‌ی ملّی، نوعی اسراف و اتلاف سرمایه‌های فرهنگی جامعه است.

? اسلام با فرهنگ ملّی عرب جاهلی که یکی از منحط‌ترین اقوام بشری بودند، همین گونه برخورد کرد؛ به جای آنکه عادات و معاملات نیک موجود در عصر جاهلیت را به تمامی کنار گذارد، با کمی اصلاح، آنها را امضا کرد و در شریعت جای داد. در حقیقت نبی اکرم (ص) از آن ریشه های فرهنگی موجود در قوم عرب، به نیکی در راستای تقویت اغراض شرع مقدس بهره برد.

? می توان از تعلق خاطر ویژه‌ای که ایرانیان ـ مثل هر ملّتی ـ به آیین‌های ملّی و بومی خود دارند، به نفع سنت های اخلاقی و فضائل انسانی بهره برد و آنها را در راستای اهداف واغراض الهی مدیریت نمود و دلیلی برای مخالفت با آنها وجود ندارد. آیین یلدا نیز از همین مقوله است.

? مراسم یلدا نه تنها منافاتی با شرع ندارد؛ بلکه می تواند بستر مناسبی را برای ترویج بسیاری از سنت‌های حسنه‌ی مورد تاکید شرع اقدس از قبیل: صله رحم، عیادت بیماران و سر زدن به بزرگترها فراهم آورد. مضاف بر اینکه، این قبیل مناسبات مفرّح، از این جهت که می‌تواند لحظات شاد و آرام‌بخشی را برای خانواده‌ها فراهم آورند و این نیاز ضروری انسان برای حفظ سلامت روانی و جسمی خود را تأمین کنند، موافق با شرع است.

? و البته خوب است این عید ملّی را با پرهیز از معاصی خدا، به عید مذهبی تبدیل کنیم که در احادیث ما، هر روز و شبی که در آن معصیت خدا اتفاق نیافتد، عید خوانده شده است.

برگرفته از مصاحبه با ایرنا #سید_محمدصادق_علم_الهدی
#شب_یلدا
#فرهنگ_ملی
#ایران_باستان

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.