گزارش جلسات اخلاق در ماه محرم (راه و رسم و اخلاق طلبگی)
در دومین روز از ماه محرم، حجت¬الاسلام¬والمسلمین یزدیان، ضمن تسلیت ایام حزن و اندوه اهل بیت(ع) گفت: وجود برنامه-های اخلاقی و تربیتی در تعالیم انبیاء و کتب آسمانی و نیز وجود برنامه¬های تربیتی در تمام جهان بشریت، بهترین دلیل بر این است که اخلاق در زندگی فردی و اجتماعی اهمیت بسزایی دارد.
دین مقدس اسلام، همواره پیروان خود را به نرمخویی و ملایمت در رفتار با دیگران دعوت می¬کند و آنان را از درشتی و تندخویی باز می¬دارد. حسن خلق و گشاده¬رویی از بارزترین صفاتی است که در معاشرت¬های اجتماعی، باعث نفوذ محبت شده و در تأثیر سخن اثری شگفت¬انگیز دارد. به همین جهت خدای مهربان، پیامبران و سفیران خود را انسان¬هایی عطوف و نرمخو قرار داد تا بهتر بتوانند در مردم اثر گذارند و آنان را به سوی خود جذب نمایند. این ویژگی مهم¬ترین صفت پسندیده¬ای است که باید در تمام مبلغین حوزه¬های علمیه و طلاب علوم دینی وجود داشته باشد. مصداق کامل این فضیلت، وجود مقدّس رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله ) است. قرآن کریم، این مزیّت گرانبهای اخلاقی را عنایتی بزرگ از سوی ذات مقدس خداوند دانسته، می¬فرماید:
«فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَو کُنْتَ فَظّاً غَلیظَ الْقَلْبِ لانْفَضوُا مِنْ حَولِکَ» (آل عمران؛159)
وی در ادامه به آثار و فواید حسن خلق در دنیا و آخرت اشاره نمود از جمله:
آثار دنیوی: تحکیم پیوندهای دوستی ،آبادانی سرزمین¬ها و طول عمر، ازدیاد روزی، بهبود موقعیت اجتماعی انسان
و از جمله آثار اخروی: نیل به درجات عالی، آسان شدن حساب قیامت، آمرزش گناهان و ورود به بهشت.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط عابدی در 1395/08/03 ساعت 09:08:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |