حوادثی که منجر به فرار شاه شد
شاه بعد از روی كار آمدن كارتر در سال1977، درصدد جلب رضایت وی برآمد. نخست دولت 13ساله هویدا را تغییر داد و جمشید آموزگار تحصیل كرده آمریكا را به صدارت گماشت و راهی آن كشور شد. تظاهرات انبوه مخالفان هنگام ورود او به كاخ سفید كه موجب پرتاب گاز اشك آور از طرف پلیس و اشكریختن كارتر و مهمانانش شد، آغاز ناخوشی برای شاه در این سفر بود. اما شاه در همان دیدار نخستین با رئیسجمهوری جدید آمریكا، سر تسلیم فرود آورد و متعهد شد از افزایش قیمت نفت جلوگیری كند. در این مذاكرات، شاه جای هیچ گله و شكایتی برای آمریكاییها باقی نگذاشت، بهطوری كه در بازگشت اعتماد به نفس خود را باز یافته و بار دیگر با خیال راحت بر اریكه سلطنت تكیه زده بود.
ولی مشكلات اقتصادی و نابسامانیهای ناشی از ریخت و پاشهای گذشته از یك طرف و تشدید مخالفتها با حكومت خودكامه و مفاسد و مشكلات ناشی از آن، بهتدریج روند نهضتی را در جامعه شدت بخشید كه مهار آن روز به روز دشوارتر میشد. آموزگار در كار خود فرو مانده و هویدا هم كه به وزارت دربار منصوب شده بود، از هیچگونه كارشكنی در كار دولت فروگذار نمیكرد و سرانجام با انتشار مقاله توهینآمیز نسبت به امام خمینی«قدس سره» در روزنامه اطلاعات در 17 دی 1356، كاریترین زهر خود را به حكومت آموزگار ریخت.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط عابدی در 1395/10/26 ساعت 08:11:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |