جایگاه مثبت اندیشی....

ویژگی انسان های مثبت اندیش:
1. شناخت نظام آفرينش: به حكم عبارت معروف: «الناس اعداء ماجهلوا» مردم دشمن چيزي هستند كه به آن نادانند» مي توان گفت: به هر ميزان كه شناخت آدمي، كاملتر و عميق تر شود، نگرش او به مسائل، واقع بينانه تر و شفاف تر مي گردد. معمولاافرادي كه با خدا رابطه دارند به مثبت اندیشی بسيار تمايل دارند. زيرا از نظام آفرينش، شناخت درستي دارند و برطبق بينش خود، جهان رادارای هدفی معین می دانند واز جهان هستی به درک درستی دست پیدا کرد ه و شناخت دقیقی ازحوادث وپدیده های جهان مادی دارند،چنین افرادی مشکلات ومصایب دنیا راامتحان الهی می دانندوزندگی خود را پوچ وبی هدف نمی دانند وحتی حوادث تلخ زندگی را دارای معنا ،مفهوم وهدف می دانند، از اینرو تحمل اینگونه حوادث برای انان شیرین وراحت می شود. به هر ميزان که ايمان و معرفت انسان ، کامل تر و عميق تر شود، موجب ايجاد بينشي واقع بينانه و شفاف تر مي گردد. شناخت و معرفت خدا نيز موجب خوش بيني و حسن ظن به او خواهد شد.
حضرت امام صادق عليه السّلام مى‏فرمايد :حسن الظّنّ اصله من حسن ايمان المرء و سلامة صدره1.  حسن ظنّ و مثبت انديشي ، از حسن ايمان ناشى مى‏شود ، هر چند آدمى ايمانش بهتر است و سينه‏اش از تيرگى و سياهى سالمتر است، حسن ظنّ او بيشتر است.
2.امید: یکی ازتفاوتهاي مهم انسان و حيوان داشتن اميد درزندگي است. اميد، به زندگي انسان معنا جهت صفا شور و حرارت مي بخشد. بدون اميد زندگي آدمي به جهنمي غيرقابل تحمل تبديل مي شود. انسان های مثبت اندیش همیشه و در همه و حتی در بدترین شرایط امید خود را از دست نمی دهند و دنیا اطراف خود را علیرغم تمام مشکلات قابل اطمینان و زیبا ارزیابی می کنند.
3. تمرکز بر نقاط مثبت:انسان های مثبت اندیش بیش از آنکه به نقاط ضعف و ویژگی های منفی خود توجه داشته باشند بیشتر بر نقاط قوت خود متمرکز می شوند. د رضمن چنین افرادی به جای آنکه بر روی جنبه های منفی زندگی متمرکز شوند، توجه خودرا بیشتر بر روی جنبه های مثبت اتفاقات و حوادث زندگی خود معطوف می کنند.
4. انتظار رویدادهای مثبت: این افراد در جهانی آکنده از ایمنی و امنیت زندگی می کنند و همواره انتظار وقوع رویدادهای مثبت را دارند.
5. روابط اجتماعی بالا:این افراد دارای روحیه شاد و روابط اجتماعی بالایی هستند وانسان از معاشرت با آنان لذت می برد.
6. تکیه بر توانایی های خود: چنین افرادی در مقابله با مشکلات زندگی بر تواناییهای خود تاکید دارندوبه جای اینکه خود را تسلیم عوامل جبری بدانند ،اراده خود رادر ترسیم سرنوشت خود سهیم می دانند وبه راحتی تسلیم عوامل بیرونی نمی شوند.

7. عدم ترس از شکست: چنین افرادی شکست را پایان راه نمی دانند واز شکست هیچ ترسی ندارند بلکه شکست را پلی به سوی پیروزی می دانند وبرای رسیدن به اهداف بلند مرتبه تمام تلاش خود را به کارمی گیرند.
8 برنامه ریزی برای آینده:آنان بیش از آنکه متوجه گذشته خود باشند و گذشته خود را افسوس بخورند ،انتظار آینده را دارند وبرای رسیدن به اهداف خود در آینده برنامه ریزی دارند

(شرح ‏مصباح‏ الشريعة ص :516

 

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.