ارتباط_میان_بی_حجابی_و_بی_حیایی_چیست؟!
اخیراً شایع شده است که برخی با افتخار ندا سر می دهند: «ما بی حجابیم، اما بی حیا نیستیم.» و ادامه می دهند: «چه کسی گفته که بی حجابی، بی حیایی است؟!»
حال این تحلیل چه مقدار درست خواهد بود؟ برای رسیدن به پاسخ، باید ارتباط میان حجاب و حیا را به درستی درک کرد.
در ابتدا باید بگوییم که واژگانی چون «حیا»، «عفت»، «تقدّس» و مانند آن، واژگانی دینی هستند، و در ساحت دین تعریف می شوند؛ پس باید ببینیم که منظور دین از این واژگان چیست و آن ها را در چه راستایی به کار برده است؛ در این صورت، نمی توانیم از خود، هر چیزی را برای معنای این واژگان اراده کنیم و بسازیم.
حیا از مصدر (ح ی و) و به معنای شرم در زبان پارسی است، علمای اخلاق، حیا را قوه بازدارندگی انسان، از ارتکاب کارهای زشت و قبیح می دانند. یعنی در انسان نیرویی به نام شرم وجود دارد تا با آن هر فعل را انجام ندهد. به عنوان مثال، تمامی انسان های عاقل (در هر دین و فرهنگی)، شرم دارند که کاملاً برهنه ظاهر شوند از این رو، به اعضای تناسلی انسان نیز، شرم گاه گفته می شود.
ضد حیا و شرم، بی شرمی است؛ بی شرمی به معنای ارتکاب گناهان بزرگ بدون کوچک ترین عذاب وجدان است، این بی شرمی، گاهی بدون واسطه رخ می دهد و گاهی با واسطه؛ بدین معنا که گاهی انسان، کاری می کند که آن کار، خود بی شرمی است، و گاه کاری می کند که منجر به بی شرمی می گردد.
حجاب نیز مشمول هر دو قسم است؛ زیرا اصل بی حجابی از گناهانی است که بانوان متدّین و باوقار آن را ترک می کنند؛ و نیز بی حجابی کم کم منجر به روابط آزاد با مردان و سپس کاهش یافتن شرم و حیای بانوان در تقیّد به خانواده و اطاعت از فرامین الهی می شود.
حال این صفت در بانوان، نمود بیشتری می یابد، زیرا همیشه در طول تاریخ، جذابیت های جنسی زن، مورد توجه مردان بوده است، چه این مردان، مردان نیکوکاری باشند، چه گرگانی در لباس میش؛ هر دو گروه دارای شهوت هستند و این در طبیعت هر انسانی نهفته است.
☄
کاری که حجاب می کند، ایجاد مانع و پرده برای گرگ هایی است که از زن، تنها جسم او را می بینند و زن را تنها اسبابی برای اضاء خود می دانند؛
طبیعی است که اگر زن، جاذبه های جنسی خود را بر همه مردان عرضه کند، بسیاری از گرگ صفتان را به دنبال خود خواهد انداخت و این از آمارهای تجاوز به عنف و مانند آن، کاملاً مشهود است.
می گویند: «این مشکل مردان است که نمی توانند خود را تحمل کنند و ما نباید برای کنترل شهوت مردان، خود را بپوشانیم.»
ما پاسخ می دهیم: «درست می فرمایید ولی حجاب شما تنها برای نگاه هرزه چند مرد نیست، بلکه برای حفظ خودتان از هوس های آلوده است.»
می گویند: «ما نمی خواهیم به زور حجاب به سر کنیم، انجام هر کاری با اختیار پسندیده است.»
ما پاسخ می دهیم: «درست می فرمایید، ما نیز بانوان محجبه ای که با اختیار چادر به سر کرده اند را بسیار باارزش تر از بانوانی می دانیم که به خاطر زور، روسری به سر انداخته؛ اما واقعیت های جامعه را نیز بپذیرید، کدام بانوان، بیشتر در دام گرگ ها می افتند، بانوان محجبه ای که در خانه به عشق ورزی به فرزندانشان مشغول هستند، یا بانوان بی حجابی که در خیابان ها . . . »
بی حجابی همیشه بی حیایی نیست، اما.. بی حجابی، منجر به بی حیایی می شود.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط عابدی در 1397/04/16 ساعت 08:41:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |