محرم و عاشورا از دیدگاه بزرگان
طه حسين (دانشمند و اديب مصري):
حسين (عليهالسلام)، براي به دست آوردن فرصت و از سرگرفتن جهاد، در آتش شوق ميسوخت. او زبان را درباره معاويه و عمالش آزاد كرد، تا به حدي كه معاويه تهديدش نمود. اما حسين، حزب خود را وادار كرد كه در طرفداري حق سختگير باشند.
عبدالحميد جودة السحار (نويسنده مصري):
حسين (عليهالسلام) نميتوانست با يزيد بيعت كند و به حكومت او تن بدهد، زيرا در آن صورت، بر فسق و فجور، صحه ميگذاشت و اركان ظلم و طغيان را محكم ميكرد و بر فرمانروايي باطل تمكين مينمود. امام حسين به اين كارها راضي نميشد، گرچه اهل و عيالش به اسارت افتند و خود و يارانش كشته شوند.
علامه طنطاوي (دانشمند و فيلسوف مصري):
(داستان حسيني) عشق آزادگان را به فداكاري در راه خدا بر ميانگيزد و استقبال مرگ را بهترين آرزوها به شمار ميآورد، چندانكه بر شتاب به قربانگاه، بر يكديگر پيشي جويند.
العبيدي (مفتي موصل):
فاجعه كربلا در تاريخ بشر نادرهاي است، همچنان كه مسببين آن نيز نادرهاند… حسين بن علي (عليهماالسلام) سنت دفاع از حق مظلوم و مصالح عموم را بنا بر فرمان خداوند در قرآن به زبان پيامبر اكرم وظيفه خويش ديد و از اقدام به آن تسامحي نورزيد. هستي خود را در آن قربانگاه بزرگ فدا كرد و بدين سبب نزد پروردگار، «سرور شهيدان» محسوب شد و در تاريخ ايام، «پيشواي اصلاح طلبان» به شمار رفت. آري، به آنچه خواسته بود و بلكه برتر از آن، كامياب گرديد.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط عابدی در 1395/07/17 ساعت 11:01:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید