موضوع: "تربیتی"

درمان سرفه کودک و آلرژی


درمان سرفه کودک و آلرژی (حساسیت )

1- دم کرده آویشن هر چند ساعتی میل کند
2- دم کرده عناب و دم کرده بابونه
ک بهترینش آویشنه. … ممکنه آلرژی داشته باشه لذا عناب و بابونه هم مفید هست
3- جامع امام رضا ع با آب عسل مخلوط کنید و ….
4- قطره بنفشه پایه کنجدی در بینی

تربیت با دوام


 تربیت با دوام

به عقیده اسلام مهم ترین دوره تربیت کردن، دوره خردسالی، کودکی و #نوجوانی است و هر چه سن فرزند کمتر باشد تربیت عملی تر و امکان پذیرتر است و استقرار و دوام خواهد داشت.

هر که در خردیش ادب نکنند
در بزرگی فلاح از او برخاست
چوب تر را چنان که خواهی پیچ
نشود خشک جز به آتش راست
سعدی

? امام علی ( علیه السلام) فرمودند:
قلب نوجوان همانند زمینی بکر و آماده است که هر چه در آن افکنده شود بلافاصله آن را با همه وجود قبول کرده، پذیرا می گردد.

 نهج البلاغه، خطبه3

نکاتی برای بهبود انجام تکالیف فرزندان

 


‼ کمک به کودکان در تکالیف آن ها به معنای انجام تکالیف برای آن ها نیست , می توان با آموزش مهارت های سازمان دهی و مطالعه به کودکان انجام تکالیف توسط آن ها را بهبود بخشید :


1️⃣ با معلمان فرزندتان و انتظارات آن ها آشنا شوید . در برنامه های مدرسه شرکت کنید و با معلم فرزندتان صحبت کنید , ببینید چه اهدافی را از انجام تکالیف دنبال می کنند و شما چگونه می توانید در برآورده شدن این اهداف سهیم باشید .


2️⃣ وسایل مورد نیاز و مورد علاقه ی کودک برای انجام تکالیف را به موقع تهیه کنید , و فضایی مناسب در خانه را برای انجام تکالیف فرزندتان فراهم کنید .


3️⃣ زمانی را که فرزندتان بیشتر میل به انجام تکالیف داشته و بازده بیشتری دارد بیابید و سعی کنید هر روز در همان زمان مشغول انجام تکالیف شود .


4️⃣ به فرزندتان کمک کنید تکالیف زیاد یا مربوط به چند درس را به قسمت های کوچکتری تقسیم کند , و پس از انجام هر قسمت از تکالیف زمان استراحتی برای او در نظر بگیرید .


5️⃣ حواس پرتی ها ( تلویزیون , صدای موسیقی , صحبت کردن با تلفن و . . . ) را در حین انجام تکالیف توسط فرزندتان تا جایی که ممکن است کاهش دهید .


6️⃣ شما می توانید فرزندتان را راهنمایی کنید یا برای راه حل ها به او پیشنهاداتی بدهید , اما اجازه دهید خود کودکان تکالیف را انجام دهند تا یادگیری به درستی رخ دهد .


7️⃣ در مورد تکالیف , امتحان ها و فعالیت های انجام شده در مدرسه ی فرزندتان از او سوال کنید و همواره در جریان این مسایل باشید . فرزندتان را جهت انجام تکالیفش تشویق کنید و هر جا سوال یا نگرانی ای داشت پذیرای او باشید .


8️⃣ موارد کاری یا محاسبات مالی خود که شبیه تکلیف نوشتن هستند را در مقابل دیدگان کودک و با دقت و تمرکز انجام دهید تا او از شما الگو بگیرد .


9️⃣ کاردستی ها و نقاشی های آن ها را روی یخچال یا دیوار بچسبانید , از موفقیت های آنان برای اقوام و اطرافیان تعریف کنید .


? اگر مشکل فرزندتان در زمینه ی تکلیف نوشتن به مدت طولانی ادامه یافت , با معلم او مشورت کنید . ممکن است ضعف بینایی یا مشکلات توجه و تمرکز یا یادگیری موجب عدم تمایل فرزندتان به انجام تکالیف شده باشد , که باید این موارد را پیگیری کرد .

بهترین روش تربیت فرزند از منظر امیرالمؤمنین (ع) چیست


 در روایات ما آمده است که فرزندان را با نماز، روزه، وضو قبله و هر آنچه در حد فهم کودک است آشنا کنیم و بدین وسیله او را به دین پیوند زنیم، البته باید توجه داشت آموزش تدریجی است و در زمان‌های مناسب باید اقدام کرد.

به گزارش فارس، جرج جرداق مسیحی 200 بار نهج‌البلاغه را مورد مداقه و مطالعه قرار داده است و شیعیان مدعی پیروی از امیرالمؤمنان علی (ع) با آن بیگانه‌اند، از بیانات مولا در نامه 31 نتایجی حاصل می‌شود که اصول آن را در ادامه می‌خوانید:

1- فرزند پاره تن است: والدین توجه داشته باشند که فرزند ثمره وجودی آن‌هاست، از گوشت و پوست و خون آن‌ها است، اگر آسیبی به او برسد، گویی والدین دچار آسیب شده‌اند و اگر والدینی به این باور نرسند نمی‌توانند زمینه‌ساز سعادت فرزند خود باشند.

«وَ وَجَدْتُکَ بَعْضى، بَلْ وَجَدْتُکَ کُلّى حَتّى کَاَنَّ شَیْئاً لَوْ اَصابَکَ اَصابَنى، وَ کَاَنَّ الْمَوْتَ لَوْ اَتاکَ اَتانى، فَعَنانى مِنْ اَمْرِکَ ما یَعْنینى مِنْ اَمْرِ نَفْسى»

2- تربیت دینی: پاک و پلید و خوب و بد یکی نیست، دین آن برنامه‌ای است که موجب فلاح و رستگاری بشر است، از اینجا ضرورت اهتمام به تربیت دینی فرزند روشن می‌شود.

«اِنّى اُوصیکَ بِتَقْوَى اللّهِ وَ لُزُومِ اَمْرِهِ، وَ عِمارَةِ قَلْبِکَ بِذِکْرِهِ، وَ الاِْعْتِصامِ بِحَبْلِهِ وَ اَىُّ سَبَب اَوْثَقُ مِنْ سَبَب بَیْنَکَ وَ بَیْنَ اللّهِ اِنْ اَنْتَ اَخَذْتَ بِهِ؟! اَحْىِ قَلْبَکَ بِالْمَوْعِظَةِ، وَ اَمِتْهُ بِالزَّهادَةِ، وَ قَوِّهِ بِالْیَقینِ، وَ نَوِّرْهُ بِالْحِکْمَةِ، وَ ذَلِّلْهُ بِذِکْرِ الْمَوْتِ، وَ قَرِّرْهُ بِالْفَناءِ، وَ بَصِّرْهُ فَجائِعَ الدُّنْیا، وَ حَذِّرْهُ صَوْلَةَ الدَّهْرِ، وَ فُحْشَ تَقَلُّبِ اللَّیالى وَ الاَْیّامِ…»

3- لقمه حلال: انحراف بشر از آنجا شکل می‌گیرد که به سمت پلیدی‌ها سوق پیدا می‌کند، کودکانی که فطرت پاک دارند و هنوز در اجتماع حاضر نشده‌اند بیشترین اثر انحرافی را از ناحیه لقمه می‌بینند، برای جلوگیری از این امر شایسته است به مقوله تغذیه از لقمه حلال پیش از بیش توجه داشته باشیم.

4- موعظه: برای استحکام بنیاد اخلاقی کودک بایست او را موعظه کرد،‌ البته این مواعظ نباید از موضع بالا و متکبرانه باشد،‌ با لحن نرم و اگر در سنین پایین‌‌تر باشد، بازگویی داستان‌ها و قصه‌های قرآنی که ارزش‌های دینی و ضد ارزش‌ها را به کودک آموزش می‌دهد گزینه مناسبی خواهد بود.

«فَاَصْلِحْ مَثْواکَ، وَ لاتَبِعْ آخِرَتَکَ بِدُنْیاکَ، وَ دَعِ الْقَوْلَ فیما …وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ تَکُنْ مِنْ اَهْلِهِ، وَ اَنْکِرِ الْمُنْکَرَ بِیَدِکَ وَ لِسانِکَ، وَ بایِنْ مَنْ فَعَلَهُ بِجُهْدِکَ وَ جاهِدْ فِى اللّهِ حَقَّ جِهادِهِ، وَ لا تَأْخُذْکَ …»

5- آشنایی با دین: در روایات ما آمده است که فرزندان را با نماز، روزه، وضو قبله و هر آنچه در حد فهم کودک است آشنا کنیم و بدین وسیله او را به دین پیوند زنیم، البته باید توجه داشت آموزش تدریجی است و در زمان‌های مناسب باید اقدام کرد، مثلاً هنگامی که کودک کسل و خواب‌آلود است،‌ این رفتار مضر است.

«وَاعْلَمْ یا بُنَىَّ، اَنَّ اَحَبَّ ما اَنْتَ آخِذٌ بِهِ اِلَىَّ مِنْ وَصِیَّتى تَقْوَى اللّهِ، وَ الاِْقْتِصارُ عَلى ما فَرَضَهُ اللّهُ عَلَیْکَ، وَ الاَْخْذُ بِما مَضى عَلَیْهِ الاَْوَّلُونَ مِنْ آبائِکَ، وَ الصّالِحُونَ مِنْ اَهْلِ بَیْتِکَ، فَاِنَّهُمْ لَمْ یَدَعُوا اَنْ نَظَرُوا لاَِنْفُسِهِمْ کَما اَنْتَ ناظِرٌ، وَ فَکَّرُوا کَما اَنْتَ مُفَکِّرٌ… وَ اَنْ اَبْتَدِئَکَ بِتَعْلیمِ کِتابِ اللّهِ وَ تَأْویلِهِ، وَ شَرائِعِ الاِْسْلامِ وَ اَحْکامِهِ، وَ حَلالِهِ وَ حَرامِهِ، لا اُجاوِزُ ذلِکَ بِکَ اِلى غَیْرِهِ…»

6- علم سودمند: کودک را به مهد سپردن مضراتی دارد، از آن جمله که مهارت‌ها و علومی به او آموزش داده می‌شود که نه تنها ضرورتی بر آن نیست، بلکه موجب می‌شود تا وی از مفاهیم ارزشی دین فاصله بگیرد، ضروری است خانواده‌ها به آموزش قرآن توجه بیشتری داشته باشند تا زبان انگلیسی و غیره.

«اِنَّ خَیْرَ الْقَوْلِ ما نَفَعَ. وَاعْلَمْ اَنَّهُ لا خَیْرَ فى عِلْم لایَنْفَعُ، وَ لا یُنْتَفَعُ بِعِلْم لایَحِقُّ تَعَلُّمُهُ…»

7- لزوم تسریع تربیت فرزندان: امام در این نامه به نکته مهمی اشاره فرموده‌اند و آن اینکه فطرت پاک کودک همچون کشتزاری است که تا زبر نشده باید در آن باورهای اعتقادی و تربیت دینی نهادینه شود، بهترین زمان از نونهالی تا دوران نوجوانی است.

8- شناخت نیکی‌ها: چه خوب است فرزند را با نیکی‌ها به صورت عملی آشنا کنیم،‌ اگر قصد کمک به ایتام نیازمندان را داریم، کودک را با انفاق آشنا کنیم، بدین صورت که با حضور در مراسم این چنینی مانند جشن عاطفه‌ها پول و کادوی اهدایی را به دست فرزند دهیم تا او آن را تقدیم نیازمندان کند.

«لِغَیْرِکَ ما تُحِبُّ لِنَفْسِکَ، وَ اکْرَهْ لَهُ ما تَکْرَهُ لَها، وَ لاتَظْلِمْ کَما لاتُحِبُّ اَنْ تُظْلَمَ، وَ اَحْسِنْ کَما تُحِبُّ اَنْ یُحْسَنَ اِلَیْکَ، وَاسْتَقْبِحْ مِنْ نَفْسِکَ ما تَسْتَقْبِحُ مِنْ غَیْرِکَ، وَارْضَ مِنَ النّاسِ بِما…»

9-آگاه‌سازی: با پیشرفت علم و تکنولوژی لازم است خانواده قبل از محیط اجتماع فرزند را با مسائل مبتلا به روز جامعه تا حد ضررت نه بیش از آن آشنا کند، هر چند معتقدیم نباید هر حرفی را به کودک خود منتقل کرد، اما این به معنای سکوت مطلق نیست!

10- علم به یقینیات: آگاه‌سازی می‌تواند عاملی برای دوری از تشکیکات بوده و فرد را در عمل به یقینیات و آنچه برای او روشن است یاری کند، تربیت دینی کودک از دوران طفولیت موجب می‌شود تا در سنین نوجوانی و جوانی فرزندان مسیر پیش‌رو را به درستی تشخیص داده و با توجه به مبدا و معاد قدم در راه سعادت گذارند.

درمان طب اسلامی برای بچه‌های پیش فعال


استاد الهی

برای بچه هایی که پیش فعالی ویاشلوغ کاری
بیش ازحددارندنکاتی توصیه میشود:

دود دادن کندر ?

حنا و گل خطمی روی سر بچه گذاشتن ?

نظافت بدن ?

کمر بچه را روغن مالی و بادکش کردن ?

میان غذا خرما کشمش و انجیر خوردن ?

گاهی به خاطر کم خونی است که باید عناب بخورند ?

گاهی به خاطر انگل است که از ترکیب گل بنفشه و شکر بخورند ?

1 3 4